homepage blog decoratieve verftechnieken
  decoratieve verftechnieken - verfsoorten - kalkverf
       


Kalkverf

Kalkverf is een mineraal product, meestal gekleurd met natuurlijke pigmenten en geeft op je muren een levendig en wat streperiger effect. Kalkverf werd in vroegere tijden al gebruikt vanwege de ontsmettende en vochtregulerende eigenschappen. Overigens moet je de huidige soorten kalkverf niet verwarren met de zogenaamde witkalk die onze opa's en oma's vroeger gebruikten. Die kon je er met een sopje zo weer afvegen en werd jaarlijks opnieuw aangebracht. Dat is met de moderne kalkverf gelukkig niet het geval. Kalkverf wordt met een speciale langharige kwast aangebracht en kan niet met een roller worden verwerkt. Vaak moet een muur eerst behandeld worden met een voorstrijkmiddel.

Kalkverf en krijtverf; het verschil
Kalkverf en krijtverf zijn termen die nogal eens verward worden. Toch zijn het totaal verschillende producten. Krijtverf is mat, fluweelachtig en egaal. Het is absorberend en sluit de onderlaag niet af. Daarom is krijtverf ook erg geschikt voor de decoratieve antiek-effecten zoals het doorschuren van verflagen en het bewerken van de verf met antiekwas en/of kalkwas. Voor deze technieken en voor het gebruik op meubels is krijtverf beter dan kalkverf.

Boek Decoratieve Verftechnieken, Antiekeffecten
Bovenstaande informatie en alle verftechnieken en antiek-effecten komen uitgebreid aan de orde in mijn boek. In dit boek laat ik je zien dat je met verf, kwast, was, kaarsvet, schuurpapier en allerlei zaken die in de meeste huishoudens wel te vinden zijn, je spullen heel gemakkelijk een oude ‘look’ kunt geven. Ook de verschillende verfproducten zoals acrylverf, alkydverf, kalkverf en krijtverf komen aan de orde.

Decoratieve Verftechnieken, Antiekeffecten is een sfeervol en handig boek met stap-voor-stap beschrijvingen en boordevol kleurenfoto's voor € 19,95.
Bestel in de webshop >

Webshop
In onze webshop www.verftechnieken.nl kun je terecht voor allerlei producten om decoratieve effecten te aan te brengen.
Naar de webshop >

 

home
antiekeffecten
doorschuren
antiekwas
kalkwas
whitewash
patineren
craqueleren
meubels verven
ondergrond
verfsoorten
krijtverf
kalkverf
decoreren

naar de webshop
 
 
 
 
   
 

 

 

 
rss feedrss feed
bestel