homepage blog decoratieve verftechnieken
  decoratieve verftechnieken - verfsoorten - krijtverf
       


Krijtverf

De mooie matte en fluweelachtige uitstraling van krijtverf is uniek en geeft sfeer aan je muren en meubelen. Krijtverf bevat (de naam zegt het al) meer krijt dan gewone verfsoorten, met als resultaat een prachtig mat effect en een prima dekkend vermogen.

Abbondanza krijtverf
Onze Abbondanza krijtverf is gemaakt naar onze eigen hoge eisen; ambachtelijk geproduceerd, milieuvriendelijk, reukarm, hoogwaardige pigmenten, een uitstekende dekking, heerlijk soepel (dus gemakkelijk te verwerken) én zeer vriendelijk geprijsd.
‘Abbondanza’ is Italiaans voor ‘overvloed’. Heel toepasselijk, want deze fluweelzachte krijtverf bieden wij aan in maar liefst 160 kleuren, waarbij we uit het volledige kleurenspectrum hebben gekozen. Dat betekent dat er voor ieder interieur, iedere stijl en smaak een overvloed aan mogelijkheden is. Meer over Abbondanza >

Krijtverf aanbrengen
Voor een mooi authentiek effect kun je krijtverf het best aanbrengen met een kwast. Voor een muur gebruik je bijvoorbeeld een blokkwast, voor een meubel gebruik je een acrylkwast of een spalter. Maar aanbrengen met een roller kan natuurlijk ook. Om een onnatuurlijk sinaasappel effect te voorkomen, kun je de verflaag even nastrijken met de punten van een kwast. Zo combineer je gemak met een authentieke uitstraling.

Toepassing van krijtverf
Abbondanza krijtverf is ademend en vochtregulerend. Dat is goed voor het klimaat in huis. En deze eigenschappen maken onze krijtverf ook bij uitstek geschikt voor decoratieve verftechnieken en antiekeffecten. Zoals het doorschuren van verflagen, verouderen of patineren met antiekwas, kleureffecten met colourwax of bleken (whitewashen) met kalkwas. Voor een whitewash-effect of een sutbiele kleurwassing kan onze krijtverf heel eenvoudig verdund worden met water. Abbondanza krijtverf kan aangebracht worden op vrijwel alle ondergronden, zoals onbewerkt of geverfd hout, steen, terracotta, (behang)papier, muren etc. Op lastige ondergronden (kunststof, metalen) kan eerst een universele primer worden aangebracht.

Onderhoud van krijtverf
Veel mensen denken dat krijtverf niet veegvast of reinigbaar is, maar dat is een misverstand. Waarschijnlijk wordt dit misverstand veroorzaakt door de verwarring met kalkverf en de reputatie van de ‘witkalk’ die onze opa’s en oma’s gebruikten. Dit was inderdaad een verfsoort die niet veegvast was en gewoonlijk ieder jaar na de grote schoonmaak opnieuw werd opgebracht. De kalk in deze verf had vroeger niet zozeer een decoratieve als wel een ontsmettende functie.
Abbondanza krijtverf hoeft echter niet te worden nabehandeld en is goed reinigbaar. Voor een subtiel glanzend en authentiek effect kan de krijtverf naar wens worden afgewerkt met boenwas. Ook is het mogelijk om krijtverf af te werken met een vernis op waterbasis. Dit is handig voor een toepassing op oppervlakten zoals spatwandjes, tafelbladen e.d.

160 prachtige kleuren!
Zoals gezegd betekent 'Abbondanza' overvloed. Een overvloed aan kleuren. Met ons kleurenpalet bieden we voor elk wat wils. Zachte krijtpastellen, vergrijsde taupekleuren, maar liefst 5 tinten wit en een scala aan frisse kleuren, van koel naar warm. Veel kleuren zijn geïnspireerd op de dingen die wij mooi vinden; het verschoten blauw van Frans brocante, fris Scandinavisch wit en vergrijsd groen, het stoere grijs van beton, de naturellen van katoen, linnen en oud steigerhout of het warme zwart van leisteen. Maar we zijn ook verliefd op onze sprankelende kleuren. Helder blauw van de raamluiken op Kreta of fris citroengeel uit het Caribisch gebied. In onze webshop kun je de krijtverf snel en gemakkelijk bestellen. Op de kleurkaart hieronder krijg je al een indruk, maar bestel vooral de mooie set van 3 kleurenkaarten, met handgeschilderde staaltjes van alle 160 Abbondanza krijtverfkleuren. Klik op de kaart om naar onze webshop te gaan.

abbondanza krijtverf

Boek Decoratieve Verftechnieken, Antiekeffecten
Bovenstaande informatie en alle verftechnieken en antiekeffecten komen uitgebreid aan de orde in mijn boek. In dit boek laat ik je zien dat je met verf, kwast, was, kaarsvet, schuurpapier en allerlei zaken die in de meeste huishoudens wel te vinden zijn, je spullen heel gemakkelijk een oude ‘look’ kunt geven. Ook de vele mogelijkheden van onze Abbondanza krijtverf komen aan de orde; meerdere kleurlagen,
effecten met kalk- en antiekwas, het maken van een wash, verdunnen van krijtverf voor whitewash, etc. Meer over dit boek >

 

home
antiekeffecten
doorschuren
antiekwas
kalkwas
whitewash
patineren
craqueleren
meubels verven
ondergrond
verfsoorten
krijtverf
kalkverf
decoreren

naar de webshop
kleuren
 
   
abbondanza krijtverf  
Bestel Abbondanza krijtverf snel en gemakkelijk in onze webshop.
Keuze uit maar liefst 160 kleuren.
Pot 1 Liter € 24,50
Ga naar de webshop >

 
 
 
 
rss feedrss feed
bestel