homepage blog decoratieve verftechnieken
  decoratieve verftechnieken - meubels verven en opknappen
       


Meubels verven en opknappen

Met een likje witte verf kun je je meubels vrij snel een brocante 'look' geven. Maar het resultaat is nog mooier als je ook die prachtige uitstraling van een oude en verweerde verflaag en oude waslagen zou kunnen nabootsen. Dat is met speciale verftechnieken heel goed mogelijk en hoeft niet ingewikkeld of moeilijk te zijn. In het boek 'Decoratieve Verftechnieken, Antiekeffecten' laat ik je zien dat je met verf, kwast, was, kaarsvet, schuurpapier en allerlei zaken die in de meeste huishoudens wel te vinden zijn, je meubels heel gemakkelijk een oude, 'shabby chic' of Scandinavische ‘look’ kunt geven.

Bespaar tientallen euro's of meer door zelf te doen!
Je weet vast wel wat mooi brocante of antiek kost. Je kunt dus heel wat geld besparen als je zelf je meubels en accessoires kunt opknappen en bewerken in die brocante stijl. Wat dacht je van leuke opknappertjes van de kringloop of rommelmarkt? Met een beetje verf en inspanning kun je er zelf een juweeltje van maken! En het leukste is; als je eenmaal begint krijg je meer en meer zelfvertrouwen en deins je straks nergens meer voor terug!

Nieuwe meubelen of accessoires bewerken
Je kunt de verftechnieken uit het boek natuurlijk toepassen op nieuwe meubels en zo bijvoorbeeld je nieuwe kast 'oud maken' of een oude look geven. Diverse meubelwinkels en groothandels zijn gespecialiseerd in blank houten (grenen) meubelen die je zelf nog helemaal kunt bewerken. Maar ook kleinere accessoires zijn heel geschikt, zoals houten dienbladen en mangelbakken, theedozen, krukjes, etc. Dit soort accessoires kun je bijvoorbeeld vinden bij Ikea of Xenos.

Oude meubelen opknappen
Waar de decoratieve verftechnieken echter veel vaker voor ingezet worden is het opknappen en restylen van oude meubelen. De kunst is om ze zodanig op te pimpen dat ze beter in je interieur passen, zonder dat ze hun unieke of doorleefde look verliezen. Veel mensen hebben bijvoorbeeld nog een oude kast van oma of opa of hun ouders staan. Een erfstuk, waar ze aan gehecht zijn, maar dat ze vanwege de donkere sombere uitstraling niet in hun huiskamer willen hebben. Als je een dergelijk oud meubelstuk een leuke ‘make-over’ kunt geven, heb je er nog jarenlang plezier van.

Boek Decoratieve Verftechnieken, Antiekeffecten
Bovenstaande verftechnieken en antiekeffecten komen uitgebreid aan de orde in mijn boek. In dit boek laat ik je zien dat je met verf, kwast, was, kaarsvet, schuurpapier en allerlei zaken die in de meeste huishoudens wel te vinden zijn, je spullen heel gemakkelijk een oude ‘look’ kunt geven.

Decoratieve Verftechnieken, Antiekeffecten is een sfeervol en handig boek met stap-voor-stap beschrijvingen en boordevol kleurenfoto's voor € 19,95.
Bestel in de webshop >

Onze webshop Decoratieve Verftechnieken
In onze webshop kun je terecht voor een zeer uitgebreid assortiment aan decoratieve verfproducten:
- De Abbondanza verflijn met 160 prachtige kleuren krijtverf en   milieuvriendelijke zijdeglans verf op waterbasis.
- Polyvine verniswas en decorateursvernissen.
- Metallic verf in goud, zilver, tin en koper.
- Verguldwas, goudwas, zilverwas en bladgoud en bladzilver.
- Pigmentpoeder en universeel acrylpigment.
- Antiekwas, grijze colourwas en kalkwas.
- Craquelé medium, patina, glasmattervernis, glaceerverf etc.
- Maar ook mooie kastpoten naar authentiek model en andere   decoratieve producten.

Naar de webshop >

 

home
antiekeffecten
doorschuren
antiekwas
kalkwas
whitewash
patineren
craqueleren
meubels verven
ondergrond
verfsoorten
krijtverf
kalkverf
decoreren

naar de webshop
 
abbondanza verfcollectie
   
 
 
 
 
rss feedrss feed
bestel